İçeriğe geç

Koduk Ne Demek Tdk

Koduk ne demek?

Türkçe. ve hitabet. Yavru eşek, tay: Balık kavağa çıktı, katran koydu yiyecek olarak / Leylek kendi deyimiyle su tavuğu doğurdu (Yûnus Emre – T. S.).

Kodalak ne demek TDK?

[2] İki yumruk büyüklüğünde ekmek.

Nacak ne demek TDK?

Nacak kelimesinin etimolojisine baktığımızda, Mehmet Doğan’ın Büyük Türkçe Lügatinde; kısa saplı, geniş ağızlı ağaç balta olarak geçtiği görülmektedir (Doğan, 2011:271).

Kâni ne demek TDK?

Günlük hayatta daha çok “bir kanaate varmak” anlamında kullanılan “inanç” kelimesi; düşünce, kanaat ve fikir anlamına gelmektedir.

Deve yavrusuna ne denir?

En anlamlı köpek yavrusu isimlerinden biri “Boduk”tur. Bu kelime için ayrıca bakınız: ayı yavrusu, bufalo yavrusu. “Boduk” kelimesi arkaik unsurlardan biridir. Orta Türkçede botu, botuk “potuk, deve yavrusu” (DLT IV / 105) formlarında görülür.

Kud ne demek eski Türkçe?

Kut; Türk, Moğol ve Altay şamanizminde ve halk inançlarında kutsal enerji, yaşam gücü. Hut, Kud, Gut olarak da bilinir.

Lavuk ne demek?

Lavuk kelimesi dilimizde sıkça karşılaştığımız kelimelerden biridir. TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi: (birisi) gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen (birisi)7 Ağustos 2024

Kaluk kelimesi ne demek?

kaluk: Eski ayakkabılar. Harita: Patates. Kayık: Kızak. Kelepçe: Kelepçe yapmak için kullanılan tahta bir araç. Halat şekline bükülmüş çimen.

Dazlak ne demek TDK?

Çözümü güç bir durum karşısında söylenen söz. (Türk Dil Kurumu, t.y.).

TDK afak ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre Afak sözcüğü “ufuklar” şeklinde ifade edilip değerlendirilmektedir.

Natik anlami nedir?

Natık kelimesi düşünmek, algılamak ve konuşmak olarak tanımlanmaktadır. Natık, geniş anlamlara sahip olan ve kullanım alanına bağlı olarak önem kazanan bir kelimedir. Arapça kökenli bir kelime olan Natık, Kur’an’ın Natuk’u olarak kabul edilir ve şah damarından daha yakın olan ve her şeyi bilen akıldır. olarak anılır.

Akvam ne demek TDK?

Türk Dil Birliği bağlamında bu kelime topluluğuna “Milletler Cemiyeti” denmektedir. Bu anlamı doğrultusunda, bugün de Türkiye’nin içinde yer aldığı önemli bir topluluktur.

Edilgen ne demek?

Pasif kelimesinin güncel sözlük anlamı nedir? Cevap: Yapılan işten etkilenen insan topluluğu.

Kiro ne demek TDK?

I. (Kurt. kuro “genç adam”) Argo. Kaba, görgüsüz taşralı kişi: Lumpen kime denir? “Lumpen”, “Maganda”, “Kiro”, “Kitsch”, “Altkültür”…

Kanki ne demek TDK?

Konka (Çingene’den) kelimesi yakın arkadaş, erkek arkadaş, kan kardeşi anlamına gelir; Kanki’yi çok yakın bir kız veya yakın bir kız arkadaş olarak gösterir. TDK’nın Türkçe sözlüğünde (2019: 1299), bestie “bir erkek kardeş kadar yakın olan biri” ve bestieship “en iyi arkadaş olma durumu” olarak tanımlanır.

Kondak anlami nedir?

Kundak, bebekleri sarmak için kullanılan bezdir. Kundakçılık; kötü niyetle kasıtlı olarak yangın çıkarmak. Sopa (silah) Sopa (başörtüsü)

Kındik ne demek?

Kökeni. [1] Eski Türkçe Oğuz grubu hariç birçok lehçede Türkiye Türkçesindeki göbek yerine kullanılmaktadır.

Kaluk ne anlama gelir?

kaluk: Eski ayakkabılar. Harita: Patates. Kayık: Kızak. Kelepçe: Kelepçe yapmak için kullanılan tahta bir araç. Halat şekline bükülmüş çimen.

Kuzum kimlere denir?

Savunmasız ve küçük olan ve sevgiye veya aşka ihtiyaç duyan insanlara “kum” denir. Kuzum genellikle sevgi veya şefkati ifade eden bir kelimedir. Acıma amaçlı da kullanılabilir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Kalıp Yargı Ne Demek Vikipedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kıvırcık Saçlı Escort